Acasă Revista Presei

Talon suspendat odată cu expirarea ITP | ATENȚIE Reguli noi

937
expirarea ITP

Începând cu data de 20 mai, expirarea ITP-ului, atrage după sine suspendarea automată a certificatului de înmatriculare al maşinii, fără să fiţi anunţaţi direct.

Dacă nu vă daţi seama de expirarea ITP-ului şi circulaţi aşa, riscaţi o amendă de aproape trei mii de lei. În plus rămâneţi fără plăcuţele de înmatriculare şi apoi trebuie să faceţi, alte drumuri la poliţie şi la RAR, ca să reintraţi în legalitate, scrie stirileprotv.ro.

Inspecţia tehnică periodică la maşina se face, în general, o dată la doi ani. Ministerul de Interne a înăsprit legea așa că, după 20 mai, odată cu expirarea ITP-ului, înmatricularea maşinii va fi automat suspendată, online. Măsura va fi aplicată după ce a fost reglementat schimbul de date, între R.A.R. şi D.R.P.C.I.V., tot online.

Probleme vor avea și cei care au cumpărat o maşină, dar nu au mers în termen de 90 de zile să depună actele doveditoare. Dacă noii proprietari amâna să intre în legalitate, nu vor mai putea circula cu vehiulul pe străzi.

Service-urile autorizate pentru ITP vor modifica regulile tot de luna viitoare. Acestea vor avea obligația să monteze camere de luat vederi, fiind online cu RAR-ul, pentru a se vedea clar numărul de înmatriculare, kilometrajul sau noxele.

Vezi mai mult pe stirileprotv.ro

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here