Acasă STIL DE VIATA

De ce este mai bun bronzul de munte decât cel de mare

387
bronzul de munte

Deşi cei mai mulţi români aleg bronzul de mare, specialiştii consideră că bronzul de munte durează mai mult şi este mult mai sănătos.

După cum precizează medicul dermatolog Florin Moraru, pentru adevarul.ro, ”în afară de beneficiile estetice pe care le oferă prin bronzare, soarele ajută printre altele la fixarea calciului în oase, întărirea imunităţii, vindecarea psoriazisului, tratarea depresiei, oferă protective importiva osteoporozei, ajută la eliminare surplusului de greutate, măreşte rezistenţa pielii la infecţii şi multe alte beneficii.

Însă pentru a obţine un bronz frumos şi uniform este important să ştiţi cum să evitaţi anumite probleme care pot apărea în urma expunerii prelungite la soare, cum ar fi: cancerul de piele, arsuri solare, diferite alergii la lumina solară sau afecţiuni oculare”.

De ce bronzul de munte durează mai mult şi este mult mai sănătos?

Pentru că atmosfera de la munte dezvoltă o serie de procese chimice pe care marea nu le poate oferi. Aerul de munte este puternic ionizat negativ şi bogat în oxigen, creşte rezistenţă naturală a organismului la schimbările de temperatura şi stimulează circulaţia sângelui”, precizează dr. Florin Moraru.

La fel ca în cazul expunerii la soarele de mare și la munte se aplică anumite restricţii orare, dacă doriţi să faceți plajă fără riscuri.

Soarele de munte este mai puternic decât cel de la mare, în special în ultimii zeci de ani, de când stratul de ozon s-a redus semnificativ. Cele mai indicate ore sunt atunci când soarele este mai blând, între 9–11 dimineaţa şi după amiaza între orele 17–19. Trebuie să evitaţi pe cât posibil expunerea la soare în intervalul 11-15 când radiaţiile au cea mai mare intensitate”, mai spune Florin Moraru.

Citeste mai mult pe adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here