Acasă Sibiu

Incident de securitate pe Aeroportul Sibiu | Au vrut să fure avionul

2420
Incident de securitate aeroportul sibiu

Un grav incident de securitate a avut loc pe Aeroportul Internațional Sibiu la finalul lunii martie. Detaliile au ieșit la iveală în cursul acestei săptămâni, într-o ședință la Prefectură.

Surse din cadrul anchetatorilor au declarat pentru Turnul Sfatului că incidentul de securitate, a avut loc în data de 22 martie, în jurul orei 17:00. În incinta Aeroportului au pătruns un bărbat de 34 de ani, din Sibiu, însoțit de un copil de 12 ani, din Cristian.

Cei doi au observat o mașină utilitară cu cheile în contact și au încercat să plece cu ea. Personalul aeroportului a alertat Biroul Județean Poliție Transporturi, care i-a prins în scurt timp.

Bărbatul a declarat că intenționa să fure un avion cu care să fugă în Germania. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, apoi plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Pe numele lui a fost deschis un dosar penal pentru furt cu scop de folosință.

Conform conducerii Aeroportului din Sibiu, ”In data de 22 martie 2018 două persoane, un adult și un minor, au escaladat gardul de protecție al aeroportului, în apropierea remizei de pompieri, pătrunzând neautorizat în perimetrul aeroportului.

Cele două persoane au intenționat să sustragă un autovehicul, proprietatea aeroportului, însă au fost surprinși de către personalul aeroportuar care a gestionat situația conform procedurilor, iar cei doi au fost preluați de către Poliția Transporturi pentru cercetări.

Aeroportul Internațional Sibiu a pus la dispoziția politiei materialele video care au surprins momentul în care cei doi au pătruns în perimetrul aeroportului în mod ilicit. Precizăm faptul că persoanele nu au ajuns în proximitatea aeronavelor.

Acest incident a fost raportat si Autoritatatii Aeronautice Civile Romane, autoritate competenta în domeniul securității aviației civile”.

Conform unor surse oficiale, citate de Digi 24, unul dintre senzorii de la gardul împrejmuitor al aeroportului nu a semnalat în timp real intrarea în incinta aeroportului a celor doi, funcţionarea sistemului fiind verificată în acest moment.

Camerele de supraveghere au funcţionat, dovadă că există înregistrările video la dosar. Problema este acel senzor. Ar fi trebuit să funcţioneze, fiind un sistem complex şi costisitor. Problema este că în zona respectivă au avut loc foarte multe accidente rutiere, multe maşini intrând în gardul respectiv. Poate acesta este un motiv de nefuncţionalitate”, au precizat sursele.

Potrivit legii, după un asemenea incident de securitate, Aeroportul Sibiu este obligat să realizeze o expertiză care să stabilească vulnerabilităţile pe care le are şi care va da recomandări de evitare a unor astfel de situaţii.

Prefectul de Sibiu, Adela Muntean, a cerut, miercuri, măsuri sporite de securitate la Aeroportul Sibiu, amintind de Summitul Consiliului European de la Sibiu din 2019, când zeci de delegaţii străine vor fi în oraş, iar securitatea este extrem de importantă.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here