Acasă Revista Presei

Prima femeie prim ministru din România

400
prim ministru romania - candidatul psd

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că o desemnează pe Viorica Dăncilă pentru funcția de prim ministru.

Șeful statului a spus că doreşte o procedură rapidă pentru instalarea unui nou guvern, după demisia premierului Mihai Tudose, căruia PSD i-a retras sprijinul politic.
Coaliţia PSD-ALDE a venit la consultări cu propunerea de desemnare a europarlamentarului Viorica Dăncilă pentru funcţia de prim ministru, în timp ce PNL şi USR au anunţat că îi cer şefului statului găsirea unei formule pentru a duce PSD în opiziţie sau declanşarea alegerilor anticipate.

PMP a venit cu două propuneri – Siegfried Mureșan și Eugen Tomac.

Am ascultat foarte multe opinii legate de viitorul prim-ministru. Astăzi am asculat opiniile politicienilor. Sunt foarte multe opinii și foarte multe argumente, multe legate de politica partidelor, de politica internă a României, de politica externă și de securitate.

Am ascultat și am citit toate aceste opinii și argumente și le-am cântărit pentru că acum trebuie să decid.

Această decizie trebuie să fie conformă cu Constituția și cu deciziile CCR în materie de desemnare. Argumentul cel mai puternic este artimetica parlamentară. În Parlament, după consultări, îmi este foarte clar: PSD dispune de majoritate.

Atunci, cântărind toate argumentele, ținând cont de situația concretă, am decis să dau PSD încă o șansă și să desemnez persoana propusă de PSD.
Acum PSD trebuie să performeze„, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Citește mai mult pe Digi 24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here