Acasă Revista Presei

Declarația 600 | Termenul de depunere va fi amânat

348
declaratia 600

Declaraţia 600, care a dat bătăi de cap câtorva sute de mii de români, ar putea suferi modificări, pentru a fi eliminate dificultăţile din prezent.

Noul termen de depunere pentru declaraţia 600, privind venitul asupra cărora se vor declara şi plăti contribuţiile sociale şi de sănătate pentru veniturile extrasalariale, mai mari de 1.900 de lei pe lună, va fi 31 martie, scrie Digi 24.

În plus, ar putea fi făcute modificări și la plafon ( actual 1.900 de lei pe lună,2 2.800 de lei pe an), astfel încât mai puţine persoane să fie obligate să depună fomularul 600 la ANAF.

În ultima perioadă au apărut mai multe neclarități în legătură cu această declarație. De exemplu Fiscul nu a știut să explice ce se întâmplă cu persoanele care au depus Declarația 600, le-a fost emisă decizia de impunere, după care încetează să mai înregistreze venituri.

În cursul acestei dimineţi, preşedintele PSD, Liviu Dragnea a avut o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, pe tema declaraţiei 600.

modificări declarația 600Am discutat ca pe 31 ianuarie, în prima ședință de Guvern, să adopte o ordonanță pentru amânarea termenul de depunere până la 1 martie, pentru a le da posibilitatea ca în perioada imediat următoare să meargă până la eliminarea Declarației 600, cu condiția să găsească soluția ca cei care trebuiau să plătească aceste contribuții să rămână asigurați în sistemul de asigurări”, a declarat Liviu Dragnea.

În versiunea actuală, Declarația 600 trebuie depusă până la 31 ianuarie 2018 de către cei care, în 2017, au obținut venituri din activități independente, chirii, drepturi de autor, din agricultură, echivalente cu cel puțin 12 salarii minime pe an, indiferent dacă au obţinut şi venituri de natură salarială.

Foto DC News / Citește mai mult pe Digi 24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here