Acasă Revista Presei

Taxa de poluare revine în 2018 | Plătesc mai mult cei cu maşini vechi

1411
taxa de poluare 2018 - noua taxă auto

Proprietarii de maşini vor avea parte de o nouă taxă, pe care toţi ar trebui să o achite anual, una mai mare cu cât maşina poluează mai mult.

Autorităţile vor astfel să descurajeze importurile de autovehicule second hand şi se gândesc să impună, pentru aceste autoturisme, o taxa de poluare ce poate ajunge şi la 200 de euro pe an.

Statul încă nu a început să restituie timbrul de mediu, taxă declarată ilegală de autorităţile europene, dar se gândeşte la una pe care toţi proprietarii de maşini ar trebui să o achite anual, scrie Digi 24.

Va fi o metodă prin care dorim foarte mult ca toate autovehiculele care circulă pe drumurile patriei si care poluează, deci au o normă inferioară de poluare, euro 2, euro 3 sau euro 4, să fie taxate în funcţie de emisiile pe care le dau. Noi trebuie să facem şi o informare la Comisie şi ea să fie dezbătută aşa cum trebuie,” a declarat ministrul mediului Graţiela Gavrilescu.

Noua taxă auto va fi aplicată tuturor proprietarilor de autovehicule, indiferent dacă au plătit sau nu timbrul de mediu sau orice altă taxă auto, ea urmând să fie calculată în funcție de gradul de poluare al maşinii.

Cristian Muntean, preşedinte Asociaţia Serviceurilor Independente a declarat că „autovehiculele foarte poluante, cum sunt cele non euro sau euro 1 vor plăti anual un impozit de 200 de euro, iar cele cu clasa de poluare euro 5 sau euro 6, 50 de euro.

Citeşte mai mult pe Digi 24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here