Acasă Revista Presei

Din ianuarie 2018 se vor elimina mai multe comisioane bancare

632
comisioane bancare 2018

Măsurile sunt incluse în Legea nr. 258/2017 privind comparabilitatea comisioanelor aferente conturilor de plăţi, schimbarea conturilor de plăţi şi accesul la conturile de plăţi cu servicii de bază.

Documentul a apărut joi în Monitorul Oficial și se va aplica după 30 de zile de la publicare, adică din data de 27 ianuarie 2018.
Astfel, persoanele care folosesc un cont bancar de plăţi cu servicii de bază vor scăpa de comisioanele percepute pentru deschiderea şi închiderea acestuia. Totodată de comisionul pentru retrageri de bani sau comisionul pentru interogarea soldului. În plus, românii cu venituri mici vor scăpa și de alte comisioane, scrie avocat.net.

Băncile nu vor mai putea să perceapă anumite comisioane pentru conturile de plăţi cu servicii de bază. Este vorba de persoanele fizice cu venituri lunare peste 60% din câștigul salarial mediu brut (momentan, 60% ar fi aproximativ 2.497 de lei). Concret, instituţiile de credit vor fi nevoite să ofere gratuit următoarele servicii:

– operaţiunile necesare pentru deschiderea şi închiderea unui cont de plăţi;
– retragerile de numerar pe teritoriul Uniunii Europene (UE) dintr-un cont de plăţi, la ghişeu sau la bancomate, în timpul sau în afara programului de lucru al băncii.

În ceea ce privește persoanele fizice cu venituri lunare aflate sub 60% din câștigul salarial mediu brut sau care în ultimele șase luni au avut venituri cumulate până sub 60% din salariul mediu brut, acestea vor beneficia și de alte gratuități.

Citeşte mai mult pe avocat.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.