Acasă Revista Presei

Propunere | Rămâi fără permis dacă nu plătești amenda

507
suspendare permis auto

Soferii ar putea ramane fara permis daca nu achita amenzile in termen de 30 de zile.

Acest lucru este prevazut de o propunere pentru completarea art. 103 din OUG 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice. Propunerea legislativa a fost depusa la Parlament de deputatul PSD Mihai Weber, scrie Agerpres.

Conducatorii auto aflati intr-o astfel de situatie isi pot recupera permisul daca vor prezenta dovada ca au platit amenda.

Astfel, articolul 103 din OUG 195/2002, care reglementeaza raspunderea contraventionala, se va completa cu un nou alineat conform caruia se va dispune suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule si tractoare agricole sau forestiere si in cazul neachitarii in termen de 30 de zile a amenzilor privind circulatia pe drumurile publice.

Conform propunerii legislative, autoritatea emitenta a permisului de conducere va dispune prin ordin suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule. Suspendarea opereaza la 30 de zile de la data savarsirii contraventiei. Suspendarea inceteaza la data depunerii dovezii de achitare a amenzilor restante.

Modificarea ar fi necesara deoarece, statisticile autoritatilor competente releva o situatie defavorabila din punctul de vedere al incasarii la buget a amenzilor contraventionale provenind din amenzile de circulatie. Intrucat acestea reprezinta sume importante la bugetul de stat, neachitarea acestor obligatii afecteaza considerabil bugetul local.

Mai mult, la nivel social, exista o discriminare a celor care isi achita la timp obligatiile. Atat timp cat atat cei care achita, dar si cei care evita obligatia impusa prin sanctiunea principala a amenzii, se bucura in continuare de exercitarea dreptului de a conduce.

Citeste mai mult pe HotNews

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.