Acasă Sibiu

Val de proteste în întreaga țară | VIDEO 3 000 de persoane la Sibiu

380

Aproximativ 3000 de persoane au ieşit în stradă la Sibiu, miercuri seara, în semn de solidaritate cu protestatarii din capitală. Mai bine de două ore sibienii au mărşăluit pe traseul Piaţa Mare – strada Mitropoliei – Andrei Şaguna – Bulverdul Dumbrăvii – Mihai Viteazul – Piaţa Mare.

Participantii la protest au afișat pancarte cu mesaje de solidaritate cu victimele din Clubul Colectiv și au scandat „Daniel, Daniel, ia-te după Viorel!”, „București nu uita, Sibiul e de partea ta!”, „Vrem spitale, nu catedrale”, „Frații mor pe trotuare, voi ne faceți catedrale”.

Aseară au existat două momente în care cei 3000 de sibieni care au ieșit în stradă au interacționat cu oamenii Bisericii, scrie Turnul Sfatului. În fața Catedralei Mitropolitane, o parte dintre ei au îngenunchiat în momentul în care la microfon, părintele Necula a rostit ”Tatăl Nostru”, în timp ce alții au huiduit.

Un alt moment s-a petrecut în fața bisericii de pe Bulevardul Mihai Viteazu, unde preoții s-au pregătit de oaspeți. Au așteptat coloana de manifestanți în sunet de clopote și cei șase preoți care slujesc aici au ieșit în fața lăcașului de cult. Sibienii au trecut pe lângă ei strigând ”Vrem spitale, nu catedrale!”.

”Îmi primul rând îmi doresc să avem o ţară normală, fără oameni corupţi, fără ţigănia asta crasă care ne mănâncă zilele (…). Eu aş zice să continuăm lupta aceasta în stradă şi să fim uniţi, practic asta lipseşte României, să se trezească din somnul cel de moarte. Eu mi-aş dori de exemplu să avem în acest guvern nou corporatişti pentru că noi într-adevăr ştim de ce ne lovim şi oriunde am bate la uşă, la orice administraţie locală, ne lovim de aceleaşi porţi cu lacăte, poate se rup odată aceste lacăte”, a spus Carmen Cândea, 32 de ani, angajată într-o multinaţională germană. (Adevărul de Sibiu)

Foto Turnul Sfatului

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here