Acasă Nova TV

Comorile ascunse din zidul cetăţii Mediaşului| VEZI ce s-a găsit

1686

Lucrările de reabilitare a zidurilor de fortificaţie medievală din municipiul Mediaş au scos la iveală obiecte de patrimoniu deosebite.

Astfel în curtea Muzeului Municipal a fost găsită o cască militară cu urmă de glonţ din al doilea război mondial, ghiulele de piatră folosite în evul mediu la asediul cetăţii, o baionetă primul război mondial, dar şi fragmente ceramice din epoca fierului în zona zidului de pe strada Constantin Brâncoveanu.

Muzeul Municipal şi-a îmbogăţit patrimoniul cu o serie de obiecte găsite în zona zidurilor de fortificaţie medievală, aflate în prezent într-un proces de reabilitare. Acestea datează din diferite perioade istorice, de la epoca fierului, până la evul mediu, primul şi al doilea război mondial. 

Printre obiectele găsite se numără o cască militară cu urmă de glonţ folosită de armata română în timpul celui de-al doilea război mondial, o baionetă din primul război mondial, dar şi ghiulele de piatră din secolele XV-XVI cu care a fost asediată cetatea Mediaşului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.