Acasă Nova TV

Vitrometan, capăt de drum | Angajaţii au primit preavizele

486

ANGAJATI VITROMediaşul îşi mai pierde o emblemă.

După 93 ani de existenţă, societatea Vitrometan îşi va închide porţile în viitorul foarte apropiat. Angajaţii au primit astăzi preavizele, iar în scurt timp vor intra în şomaj. Fabrica a acumulat datorii la utilităţi şi a rămas fără gaz metan şi apă, fiind în prezent în imposibilitate de funcţionare.
Au lucrat zeci de ani la Vitrometan, iar acum sunt obligaţi să plece în şomaj. Cu inima strânsă, angajaţii au trecut astăzi pragul fabricii pentru a-şi primi preavizele şi pentru a constata că nu mai este nimic de făcut. Conducerea Vitrometan spune că nu mai are nicio soluţie şi este obligată să recurgă la concedierea colectivă a angajaţilor. Principalul motiv pentru care s-a ajuns în această situaţie este preţul gazului metan.
Fabrica Vitrometan a fost construită în anul 1922, iar dezvoltarea industriei sticlăriei în Mediaş a avut la bază exploatarea gazului metan din zonă. Înainte de revoluţie, societatea care devenise un brand la nivel naţional şi internaţional a avut peste 3.500 angajaţi. Ulterior a urmat declinul, cu restructurări masive şi stingerea rând pe rând a cuptoarelor. În 1997, a fost privatizată iar pachetul majoritar de acţiuni a fost cumpărat de Horst Bauling, un mai vechi partener de afaceri al societăţii. Anul trecut în luna iunie, societatea a fost preluată de un grup de oameni de afaceri iranieni, iar în mai puţin de un an a ajuns în pragul desfiinţării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.