Acasă Nova TV

ANCHETĂ DNA Senatorul sibian Ion Ariton acuzat de ABUZ ÎN SERVICIU

51

Senatorul-Ion-Ariton  DNA a cerut în această dimineață un aviz de urmărire penală Parlamentului pentru actualul senator și fost ministru al economiei, Ion Ariton. Parlamentarul sibian este acuzat de fapte de corupție în dosarul ”Gala Bute”.

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Codruţa Kovesi, a transmis procurorului general al României referatul cauzei, în vederea sesizării Senatului, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Ion Ariton, care în perioada în care ar fi săvârşit faptele era ministru al Economiei.

Ariton este suspectat de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

„În calitatea sa de ministru al Economiei, Ariton Ion i-ar fi determinat pe reprezentanţii a 10 companii de stat aflate în subordinea sa (Hidroelectrica SA, Transelectrica SA, Nuclearelectrica SA, SNTGN Transgaz SA, Complexul Energetic Turceni SA, Complexul Energetic Rovinari SA, SNGN Romgaz SA, Oil Terminal SA, IAR Ghimbav SA şi Societatea Naţională a Apelor Minerale SA) să sponsorizeze, cu suma totală de 1.742.830 lei, organizarea galei internaţionale de box profesionist organizată la Bucureşti la data de 09.07.2011, în cadrul căreia a evoluat sportivul Lucian Bute”, a precizat DNA.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here