Acasă Nova TV

Parlamentarii Iulian Iancu și Lucian Șova, cercetați pentru obținere de foloase necuvenite (surse)

22

Iulian-IancuParlamentarii Iulian Iancu și Lucian Șova sunt cercetați pentru obținere de foloase necuvenite.

Mai exact, senatorul Iancu și deputatul Șova, folosindu-se de funcțiile de conducere în partid, ar fi intervenit pe lângă Horia Hăhăianu, director în cadrul societății Transelectrica, pentru ca acesta să-și folosească influența asupra managementului unei alte firme, astfel încât aceasta să suporte contravaloarea cheltuielilor de transport, efectuate pentru organizația PSD Bacău, cu prilejul desfășurării unei deplasări electorale la București, pe 17 octombrie 2012.

Conform acelorași surse, societatea de transport Transmoldavia SRL din Onești ar fi facturat ulterior servicii de transport în valoare de 10.000 de lei către SC Energomontaj IEA — Sucursala București, firmă care derulează activități comerciale cu Transelectrica.

În plus, Iulian Iancu i-ar mai fi solicitat lui Horia Hăhăianu să-l sprijine cu finanțarea unui monument, ridicat în comuna băcăuană Lipova, acțiune ce a avut drept scop promovarea politică a senatorului și a PSD Bacău.

În schimbul folosului necuvenit obținut prin intervențiile celor doi parlamentari, Iulian Iancu ar fi promis că, în cazul în care va deveni ministru al Energiei, îl va susține pe Hăhăianu în obținerea unor funcții, potrivit acelorași surse.

SURSA: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here