Acasă Nova TV

TOP VIDEO: Record incredibil de viteză pe bicicletă: 333km/h!!

17

francois gissyFrancezul Francois Gissy a stabilit un nou record mondial de viteză cu o bicicletă cu motor, atingând viteza de 333 km/h!.

În vârstă de 32 de ani, Gissy și-a construit singur vehiculul, dotându-l cu un inedit sistem de propulsie care necesită în special un mare echilibru al maselor. Conducătorul are o poziţie culcat pe faţă şi trebuie să ruleze pe o pistă perfect plană, pentru că orice denivelare la o viteză de peste 300 km/h poate deveni foarte periculoasă.

Francois Gissy a pedalat doar până la linia de start, unde o mașină Ferrari a încercat să îi facă față măcar la demaraj. Nicio șansă, însă, pentru că francezul a ajuns la viteza maximă de 333 km/h în doar 4,8 secunde! Fostul record îi aparţinea din mai 2013 tot lui Gissy, cu 285 km/h. 

Circuitul pe care a fost stabilit recordul mondial este Paul Ricard du Castaller din Var. Gissy va încerca acum să depăşească bariera celor 400 km/h în tentativa sa viitoare. Cu unele modificări, francezul susține că va atinge această viteză în mai puțin de două secunde!

Sursa: digisport.ro

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here