Acasă Nova TV

La Zoo Târgu Mureş o maimuţă sare în capul turiştilor. Angajaţii se chinuie de trei luni să o prindă

54

 

 maimuta1-465x390O maimuţă sperie turiştii care vizitează Grădina Zoologică din Târgu Mureş. Oficialii instituţiei susţin că animalul nu este periculos şi îi avertizează pe turişti să nu îi mai dea de mâncare.

La finalul lunii iunie, mai multe mai maimuţe din specia macac japonez au „evadat” din cuşca lor şi s-au risipit prin Grădina Zoologică din Târgu  Mureş. Cu greu, angajaţii au reuşit să prindă şapte maimuţe din cele opt evadate.

A opta maimuţă nu se lasă prinsă nici în ruptul capului şi îi sperie pe turişti când aceştia se aşteaptă mai puţin. Oana Tătar, o turistă care a vizitat  Grădina Zoologică din Târgu Mureş, ne-a declarat că s-a speriat foarte tare când s-a trezit cu maimuţa la nici jumătate de metru de capul ei.

„Eram în  apropierea de ţarcul unde se află urşii şi, dintr-o dată m-am trezit cu o maimuţă lângă mine. În prima fază am rămas blocată dar mi-am revenit repede  şi m-am apărat cu haina. Apoi, maimuţa s-a aşezat liniştită pe grilajul de fier de la ţarcul urşilor. Am crezut că face parte din strategia de marketing dar  apoi am aflat că a scăpat din cuşca ei”, spune turista.

Despre Grădina Zoologică de la Târgu Mureş se spune că este cea mai modernă din România, numărul animalelor din diferite specii, care pot fi văzute şi care trăiesc în condiţii decente, fiind foarte mare.

Directorul acestei instituţii spune că maimuţa nu este agresivă decât dacă turiştii nu se apropie de ea sau dacă nu îi oferă de mâncare. Horaţiu Gorea spune că maimuţele au desfăcut plasa de sârmă de la una dintre cuşti şi s-au risipit prin Grădina Zoologică.

„A rămas să mai prindem doar un exemplar din specia macac japonez. Nu o putem prinde pentru că dacă puteam o prindeam. Singura prostie pe care o face această maimuţă este că fură de la oameni din mâini, pungile cu pufuleţi. Turiştii se agită şi se sperie dar tot ei sunt cei care o momesc cu mâncare”, spune directorul Gorea.

evz.ro

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.