Acasă Nova TV

Conflict de interese penal și fals în declarații MARCEL PITEIU

294

Marcel Adrian PiteiuAgenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către PITEIU MARCEL ADRIAN, fost Director general al Societății Naționale de Gaze Naturale ‘ROMGAZ’ S.A. Mediaș.

În calitate de Director general și reprezentant al S.N.G.N. ‘ROMGAZ’ S.A. Mediaș, PITEIU MARCEL ADRIAN a încheiat și semnat, în perioada 2009 — 2011, un număr de opt contracte de sponsorizare în valoare totală de 12.069.000 Lei (aprox. 2.850.000 Euro), între S.N.G.N. ‘ROMGAZ’ S.A. Mediaș (în calitate de sponsor, reprezentat de persoana evaluată — director general) și Clubul Sportiv ‘GAZ METAN’ Mediaș (în calitate de beneficiar, în cadrul căruia persoana evaluată deține calitatea de membru al Consiliului Director).

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaș în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către PITEIU MARCEL ADRIAN a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României, potrivit căruia ‘Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică’.

AICI Termostate Computherm de la 80 lei cu Livrare Gratuita, economisiti intre 20 si 50 lei

De asemenea, întrucât PITEIU MARCEL ADRIAN nu a menționat în declarațiile de interese depuse în perioada 2011 — 2012 funcția de membru în Consiliul Director al Clubului Sportiv ‘GAZ METAN’ Mediaș, au rezultat indicii privind săvârșirea de către acesta a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută și pedepsită de art. 326 din Codul Penal al României, conform căruia ‘Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute la art. 175, în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește pentru producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă’.

PITEIU MARCEL ADRIAN a deținut funcția de Director general al societății Naționale de Gaze Naturale ‘Romgaz’ S.A. Mediaș în perioada ianuarie 2009 — ianuarie 2012.

PITEIU MARCEL ADRIAN a deținut funcția de membru în Consiliul director al Clubului Sportiv ‘GAZ METAN’ Mediaș în perioada 24 martie 2005 — 15 mai 2008, iar, începând cu data de 01 martie 2010, persoana evaluată a fost numită din nou membru în Consiliul Director al clubului sportiv, în baza hotărârilor A.G.A. a Clubului Sportiv ‘GAZ METAN’ Mediaș.

Menționăm că Agenția Națională de Integritate a mai constatat, la data de 06 februarie 2013, posibila săvârșire de către PITEIU MARCEL ADRIAN a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută și pedepsită de Codul Penal al României, precum și a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare.

AGERPRES

1 COMENTARIU

  1. Pai ar trebui intrebat si actualul presedinte cum semneaza toate miscarile, adica si deplasarile, numai pentru o singura firma, sau agentie, care pare ca e a lui sau a familiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.