Acasă Nova TV

4 şoferi fără permis dintr-o lovitură | Scandal la Jina

105
Ministerul de Interne a definit zonele metropolitane

Control_traficEchipajul de poliţie care acţiona în zona Şesul Jinei a identificat în trafic nu mai puţin de 4 conducători auto fără permis de conducere.

Toţi cei patru au fost opriţi în acelaşi timp. În fiecare dintre maşini erau mai mulţi tineri, chiar şi şase într-una dintre ele. Pentru că aceştia au făcut scandal, a fost nevoie  de intervenţia unei echipe speciale de intervenţie rapidă. Toţi cei patru şoferi de ocazie sunt din Jina şi au fost conduşi la sediul poliţiei Sălişte pentru întocmirea dosarelor penale.

ACTUALIZARE:

Joi, 11 septembrie, patru localnici din localitatea Jina au fost prinși de polițiști în timp ce conduceau autovehiculele fără a poseda permise de conducere. Cei mai revoltați au fost pasagerii.

În jurul orei 18,00, în cadrul activităților destinate verificării modului de utilizare a dispozitivelor de siguranță de către participanții la trafic, conform calendarului TISPOL, SEATBELT, doi polițiști din cadrul Postului de Poliție Jina și un jandarm care formau un echipaj de ordine publică acționând în zona localității Jina au oprit în trafic patru autoturisme care circulau dinspre Șugag  pentru identificarea conducătorilor auto și a pasagerilor.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că niciunul din cei patru conducători auto nu deține permis de conducere eliberat pentru nicio categorie de autovehicule, cei patru bărbați, toți localnici din Jina, cu vârste cuprinse între 17 și 25 de ani, fiind informați asupra consecințelor legale ce derivă din infracțiunea comisă. Faptul că urma să li se întocmească dosare penale a încins spiritele între pasagerii autoturismelor pe de o parte și polițiști, de cealaltă parte.

Întrucât exista posibilitatea de escaladare a conflictului verbal și pentru a evita o situație ce putea degenera, la fața locului au fost solicitați și au intervenit polițiști ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

În scurt timp, comportamentul verbal agresiv al celor prezenți s-a diminuat, atât pasagerii scandalagii, cât și conducătorii auto fiind apoi conduși la sediul Poliției Orașului Săliște în vederea întocmirii documentelor aferente.

Astfel, pe lângă cele patru dosare penale întocmite de către polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute și sancționate de art. 335 al. 1 din Noul Cod Penal (conducere fără permis), alte patru persoane, bărbați cu vârste între 19 și 44 de ani, au fost sancționate contravențional cu amenzi cuprinse între 1.000 – 1.500 lei pentru încălcarea prevederilor art. 2 pct. 24 al Legii 61/1991 Rep. (provocare și participare la scandal, comportament verbal agresiv). Polițiștii continuă cercetările în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.