Acasă Nova TV

Compania de stat Romgaz a investit 27 mil. euro în extinderea depozitului din Urziceni

29
b48d882d13Compania Romgaz Mediaş a investit 27 de milioane de euro în creşterea cu aproximativ 40% a capacităţii de înmagazinare a depozitului de gaze naturale de la Urziceni, judeţul Ialomiţa.
„În urma acestei investiţii de 27 milioane euro, capacitatea de stocare a depozitului de la Urziceni creşte de la 250 milioane metri cubi la 360 milioane metri cubi, iar capacitatea totală de stocare a gazelor a Romgaz se va majora de la 2,7 miliarde metri cubi la 2,8 miliarde metri cubi.

Romgaz are cea mai mare capacitate de înmagazinare a gazelor din România”, a declarat marţi directorul general al companiei, Virgil Metea, la inaugurarea investiţiei.
El a arătat că Romgaz vrea să se implice în cât mai multe proiecte în sectorul gazelor care sunt fezabile, inclusiv în explorări în Marea Neagră.
ANRM anunţa că va organiza o nouă sesiune de licitaţii pentru concesionarea unor noi perimetre onshore şi offshore, dar Metea crede că a fost amânată pentru 2015.
Prezent la evenimentul de la Urziceni, ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a afirmat că ar vrea ca Romgaz să valorifice pe termen lung gazele fie în producţia de energie, fie „în altceva cu valoare adăugată mare şi care să aibă sens din punct de vedere economic”.
„Mi-aş dori să devenim nu un exportator de gaze, ci de produse cu valoare adăugată mare”, a spus Nicolescu.
Compania Romgaz este controlată de stat, prin Ministerul Economiei, care deţine 70% din capital.
Producţia de gaze a companiei a crescut cu 0,1% în primul semestru, la 2,866 miliarde de metri cubi, de la 2,862 miliarde de metri cubi în primele şase luni ale anului trecut.
Articolul precedentSocial-democrații din municipiul Sibiu îl susțin în unanimitate pe Victor Ponta pentru alegerile prezidențiale
Articolul următorEugen Pîrvulescu, director sportiv la Universitatea Cluj | VEZI amănunte

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.