Acasă Nova TV

Campionatul invizibil | Romtelecom a renunţat la Look TV | Culisele unei mutări care îi afectează pe 72% din români

93

looktv liga 1  După RCS & RDS, iată că şi Romtelecom a scos posturile Look TV şi Look Plus din grilă, iar drept urmare LIGA 1 de fotbal a devenit o competiţie „invizibilă“ pentru publicul din România.

Vânzarea drepturilor TV pentru următorii cinci ani s-a transformat într-un fiasco.

Partea bună: Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a obţinut aceeaşi sumă ca în anii trecuţi, 33,7 milioane de euro. Partea proastă: cedând drepturile englezilor de la Intel Sky Broadcasting LTD, fără licitaţie, LPF i-a înfuriat pe cablişti.

Rezultatul? Cel mai mare operator de cablu, RCS&RDS, a scos Look TV şi Look Plus, cele două posturi care transmit Liga I şi Cupa Ligii din grila de programe. Acum, Romtelecom, al doilea cel mai mare operator de cablu din ţară, a procedat la fel!

Ce înseamnă, pe scurt, acest lucru? Începând din acest weekend, 72% din români cu abonament la cablu nu mai pot vedea partidele din Liga I.

Alianţă cu RCS & RDS?

Potrivit reportervirtual.ro, „ruptura“ Romtelecom – ISB s-a produs întrucât directorul Ovidiu Ghiman, cel care ar fi trebuit să semneze contractul cu deţinătoarea drepturile TV, a plecat, brusc, în concediu. Asta în ciuda faptului că înţelegerea fusese aprobată, inclusiv de Consiliul de Administraţie al Romtelecom.

Faptul că Ghiman n-a mai semnat contractul a fost o surpriză şi pentru cei de la Dolce Sport, postul deţinut de Romtelecom. Angajaţii canalului ştiau că actele cu ISB vor fi parafate, iar Dolce Sport va transmite trei partide din fiecare etapă. Astfel, apare următoarea întrebare: de ce s-a sucit, brusc, Ghiman? O variantă înaintată de reportervirtual.ro se referă la o alianţă RCS&RDS – Romtelecom, mai ales că Ghiman are relaţii strânse cu cei de la RCS & RDS, acolo unde a lucrat, în trecut.

Fără RCS&RDS şi Romtelecom, primele două firme de cablu din România, va fi imposibil ca Intel Sky Broadcasting LTD să recupereze suma investită în achiziţionarea drepturile TV. Într-o astfel de situaţie disperată, englezii vor fi la mâna cabliştilor, care vor negocia de pe poziţie de forţă pentru includerea posturilor Look TV şi Look Plus în grila lor de programe.

Consiliul Concurenţei face o anchetă

Întâmplare sau nu, cu 24 de ore înainte ca Romtelecom să renunţe la Look TV şi Look Plus, Consiliul Concurenţei a anunţat că va investiga modul în care s-au vândut drepturile TV ale Ligii I. „Investigaţia nu vizează modalitatea în care compania Intel Sky Broadcast LTD valorifică drepturi de televizare cumpărate, ci comportamentul membrilor LPF”, au spus cei de la Consiliul Concurenţei. Această anchetă vine după ce, la finele lunii mai, RCS&RDS a depus o plângere la Consiliul Concurenţei împotriva LPF, reclamând că drepturile TV s-au vândut fără organizarea unei licitaţii. (Sursa: Adevărul)

3 COMENTARII

    • esti un BOUUUUU, RCS-RDS nu a cerut timp de 5 ani nici un leu pt transmiterea meciuriilor !!!!!!!!!!!! hapsanii astia de la UPC si-au luat o mare teapa : nimeni nu o sa plateasca 13 lei pt a vedea meciurile din LIGA LU MITICA !!!!!!!!!

      Rusine UPC ati crezut ca va umpleti de bani !!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.