Acasă Nova TV

AVIZ FAVORABIL Cartele prepay, doar cu buletinul

47

cartela_prepay-300x225  Deputaţii din Comisia Juridică au dat, miercuri, aviz favorabil legii care obligă deţinătorii de cartele prepay să se înregistreze cu datele de identitate în bazele operatorilor de telefonie, informează România TV.

Legea nu vizează înregistrarea sau ascultarea telefoanelor, scopul acesteia fiind combaterea infracțiunilor grave, precum actele de terorism sau traficul de carne vie. „Eram una dintre puţinele ţări din Europa care nu adoptase o astfel de măsură şi foarte multe cartele telefonice de la noi erau folosite în Italia, în Spania, în Albania pentru infracţiuni.În loc să fim o ţară generatoare de securitate în Europa, deveneam o ţară exportatoare de insecuritate şi chestiunea asta ne plasa în afara valorilor pe care noi ni le-am asumat”, a spus deputatul Sebastian Ghiţă.

Reprezentanţii SRI au insistat pentru adoptarea acestui proiect invocând ‘o chestiune stringentă de securitate naţională’ în timp ce deputaţii din comisie, reprezentanţii ONG-urilor şi cei ai operatorilor de telefonie mobilă au spus că un astfel de proiect încalcă dreptul la viaţa privată şi trebuie modificat.

Cunoaşterea identităţii acestor utilizatori este o chestiune stringentă de securitate naţională„, a spus generalul SRI Dumitru Dumbravă. (sursa: economica.net)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here