Acasă Nova TV

Brânza de Sibiu, plagiată cu nesimţire în Bucureşti din lapte adus din Bulgaria

38

Brânza de SibiuBrânza de Sibiu, un brand românesc, a ajuns să fie falsificat, mai ales de sărbătorile de Paști, în piețele din București, cu ajutorul laptelui de soia importat din Bulgaria. Asta pentru că adevărata brânză de Sibiu a devenit un mit în această perioadă chiar și în unele pensiuni din satele din Mărginimea Sibiului, unde proprietarii își îmbie oaspeții cu brânză cumpărată de la hypermarket.

“Brânza de Sibiu care e pe piața bucureșteană? E brânză din lapte de soia, adusă din Bulgaria, cumpărată cu 4,5 — 5 lei kilogramul. Avem la Marpod, în județul Sibiu, un crescător care are o rasă de oi de lapte, acesta are brânză de Sibiu și iarna și vara și e singurul în județ care are brânză de Sibiu tot anul….

… Eu am înțărcat de o săptămână, eu dau cu 15 lei kilogramul angro”, a declarat marți, pentru AGERPRES, Marcel Andrei, președintele Asociației Județene a Crescătorilor de Ovine și Caprine din județul Sibiu.

Acesta spune că adevărații ciobani de la Sibiu știu că în piețele din București există vânzători care și-au cumpărat pălării specifice din Mărginimea Sibiului, numite clopuri, și cu ele pe cap falșii ciobani fac profit vânzând o brânză care nu are deloc în compoziție lapte de oaie. “Acolo vând unii care nici nu știu unde e Sibiul, dar își cumpără câte o pălărioară, un clop, și se dau că sunt sibieni, dar ei nici nu știu unde e Sibiul, nici pe hartă să îl arate cu degetul”, a completat Marcel Andrei.

Citeşte articolul complet AICI

1 COMENTARIU

  1. Asta este capitala Romaniei un oras de hoti si spagari. De aici ni se trage noua tot raul care a cuprins Romania incet de la revolutie incoace. Din pacate si in Transilvania s-au inradacinat bine multe astfel de practici inventate si dezvoltate in zona de sud si mai ales in Bucuresti pentru a tepuii si face bani prin orice mijloace.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here