Acasă Nova TV

Medieşeanul Octavian Isăilă a înregistrat oficial prima dronă din România

627

Octavian IsailaIn cursul dupa-amiezii de 06 Martie 2014, la sediul Autoritatii Aeronautice Civile Romane, s-a inmanat in cadru oficial de catre Directorul General al Autoritatii, D-l. Armand Petrescu,  primul certificat pentru UAV-uri (drone) cu numarul 0001, seria YR-D0001, inregistrata in conformitate cu Ordinul de Ministru nr.8/2014 din cadrul Ministerului Transporturilor.

Astfel, dupa instalarea cipului de identificare, certificatul primului UAV inregistrat oficial in Romania, a fost inmanat D-lui. Octavian Isaila, asociat si administrator al unei societăţi care opereaza in parteneriat, cu o platforma de promovare turistica internationala, se arată într-un comunicat de presă.

Achizitia UAV-ului a fost realizata in cadrul unui proiect finantat cu fonduri europene nerambursabile selectat prin intermediul Grupului de Actiune Locala Podisul Mediasului si este primul din viitoarea flota de drone care se doreste a fi realizata, pentru a opera la nivel national si international.

D-l. Octavian Isaila a declarat ca zborul inaugural va avea loc in zona centrala a municipiului Medias, chiar in locul unde in anul 1935, Hermann Oberth, parintele navigatiei spatiale, lansa primele rachete cu combustibil lichid construite in atelierele Scolii de Aeronautica de la Medias.

 

Articolul precedentExtremele clasei pregătitoare: sau mai mulţi înscrişi decât locuri disponibile, sau ZERO înscrişi pe şcoală
Articolul următorMarcel Ţenter rămâne la echipă

2 COMENTARII

  1. Ieri Tavucu si-a luat certificat si astazi v-a trimis un comunicat… si voi toata media din medias il difuzati de parca ce mare realizare a avut el. Uite asa ii faceti reclama gratis,ca doar el spera sa ajunga primar :))…HA HA HA!!!

  2. Mai Marine daca taceai, filozof ramaneai 🙂 Asa esti un frustrat, care s-a plictisit p la birou de atata nemunca … Mai bine vezi sa nu-ti cada in cap vreun mesaj lansat de drona in viitoarea campanie electorala …. Maaare fazan!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.