Acasă Nova TV

Medieşeanul Octavian Isăilă a înregistrat oficial prima dronă din România

417

Octavian IsailaIn cursul dupa-amiezii de 06 Martie 2014, la sediul Autoritatii Aeronautice Civile Romane, s-a inmanat in cadru oficial de catre Directorul General al Autoritatii, D-l. Armand Petrescu, primul certificat pentru UAV-uri (drone) cu numarul 0001, seria YR-D0001, inregistrata in conformitate cu Ordinul de Ministru nr.8/2014 din cadrul Ministerului Transporturilor.

Astfel, dupa instalarea cipului de identificare, certificatul primului UAV inregistrat oficial in Romania, a fost inmanat D-lui. Octavian Isaila, asociat si administrator al unei societăţi care opereaza in parteneriat, cu o platforma de promovare turistica internationala, se arată într-un comunicat de presă.

Achizitia UAV-ului a fost realizata in cadrul unui proiect finantat cu fonduri europene nerambursabile selectat prin intermediul Grupului de Actiune Locala Podisul Mediasului si este primul din viitoarea flota de drone care se doreste a fi realizata, pentru a opera la nivel national si international.

D-l. Octavian Isaila a declarat ca zborul inaugural va avea loc in zona centrala a municipiului Medias, chiar in locul unde in anul 1935, Hermann Oberth, parintele navigatiei spatiale, lansa primele rachete cu combustibil lichid construite in atelierele Scolii de Aeronautica de la Medias.

 

Banner EximTur