Acasă Nova TV

Undă verde pentru reabilitarea cetăţii Mediaşului – VEZI amănunte!

191

ZID CETATEVeşti bune pentru municipiul Mediaş. Experţii Agenţiei Regionale de Dezvoltare Centru Alba Iulia şi-au dat acordul pentru proiectul de reabilitare a turnurilor şi zidurilor de fortificaţie medievală. În prezent, documentaţia se află la Ministerul Dezvoltării Regionale, iar în viitorul apropiat va fi semnat contractul de finanţare în valoare de 26 milioane de lei.Proiectul de reabilitare a cetăţii Mediaşului cu fonduri europene a intrat în linie dreaptă. Zilele trecute experţii Agenţiei Regionale de Dezvoltare Centru Alba Iulia au fost prezenţi în municipiul de pe Târnava Mare, prilej cu care şi-au dat acceptul pentru încheierea contractului de finanţare.

Banner EximTur

1 COMENTARIU

  1. Reabilitarea cetatii in linie dreaptă ni s-a spus de multi ani! DAR din câte ştiu, zidurile cetăţii ar fi proprietatea Bisericii Evanghelice!! Nu e cumva o problemă tehnică aici?
    Iluminat urban – avem în cetate patru feluri de lămpi. În vara s-au pus pe Honterus lampi fabricate in Spania cu o lumină tare ciudată! Pe Gheorghe Doja că NU E LA VEDERE s-au lăsat nişte stâlpi încarcati cu cabluri ca bradul de Craciun.
    Singura strada care s-a pavat SA FIM SI NOI CA LA SIBIU, s-a facut ca la Mediaş. Mersul pe jos pe strada Petofi Sandor este o aventură!
    Ne-am dori si noi ca medieseni să fie in sfârşi renovată cetatea, dar într-un mod responsabil, sa se deschida turnurile ca puncte de atractie turistica!
    Stiţi ce spun eu strainilor care vin la Mediaş? Aici va puteti plimba o oră prin oraş, dar mergeţi întâi la WC, pentru că nu avem nici WC public! Este unul pe C. Brâncoveanu în care s-a investit enorm pentru un WC public DAR ARE mai mereu lacatul pe poarta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here