Acasă Nova TV

DEZAMĂGITOR Alocația de stat pentru copiii din România, rămâne la 42 lei/lună

101

Alocația de stat Senatul a respins pentru a doua oară iniţiativa legislativă privind indexarea acesteia. Alocaţia rămâne mai mică de 25 de ori decât media UE.

Plenul Senatului a respins, din nou propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea legii privind alocaţia de stat pentru copii, care viza indexarea cuantumul acesteia, începând de anul viitor. Aceasta este a doua oară, în ultimele luni, când o astfel de majorare nu trece de Senat, după ce acum o jumătate de an, propunerea iniţiată de Partidul Poporului care prevedea majorarea alocaţiei de la 42 de lei la 200 de lei a fost respinsă.De data aceasta, indexarea propusă de parlamentarii PPDD, era de 8 lei, de la 42 la 50 de lei, însă și de data aceasta votul Senatului a fost negativ spune preşedintele organizaţiei judeţene Brașov a PPDD, Ionel Fliundra.

Cu o alocație pentru copii de doar 42 de lei/lună, România se situează pe locul 168 în lume, la coada Africii, în privinţa raportului alocaţiei la PIB, a mai spus Ionel Fliundra. Acesta a ţinut să sublinieze faptul că guvernanţii nu au găsit resurse pentru majorarea alocaţiilor pentru copii, în schimb, au aprobat bani pentru înlocuirea parcului auto al demnitarilor și indemnizaţii consistente, de 10.000 de euro pe lună, pentru cei care fac parte din Adunarea Generală a Acţionarilor din companiile de stat.

Sursa: Radio Mureş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here