Acasă Nova TV

Liviu Boian, fostul primar din Dârlos, trimis în judecată pentru conflict de interese

298

LIVIU BOIAN Liviu Boian, fost primar al comunei Dârlos şi fost candidat la alegerile locale din 2012 din partea PDL a fost trimis în judecată fiind acuzat de săvârşirea a trei infracţiuni de conflict de interese.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată a lui Liviu Boian, care este acuzat de săvârşirea a trei infracţiuni de conflict de interese. Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, „În perioada 2000 – 2012 inculpatul Boian Liviu a îndeplinit funcţia de primar al Comunei Dîrlos, jud. Sibiu, fiind ales în trei legislaturi consecutive, deţinând astfel în perioada susmenţionată calitatea de funcţionar public, în conformitate cu dispoziţiile art. 147 C. pen. rap. la art. 145 C. pen.

În anul 1993, inculpatul Boian Liviu a înfiinţat o societate comercială S.C. STAR INTERNAŢIONAL IMPORT EXPORT SRL DIRLOS, în care a avut tot timpul – de la înfiinţare până în prezent – calitatea de asociat, iar fii săi Boian Cristian Claudiu şi Boian Liviu Ovidiu au calitatea de asociaţi şi administratori. La 21.09.2009, inculpatul Boian Liviu, în calitate de primar a achiziţionat de la S.C. STAR INTERNAŢIONAL IMPORT EXPORT SRL DIRLOS, pentru Primărie alimente în valoare de 1900 lei.

În data de 10.12.2010 inculpatul Boian Liviu, în calitate de primar a încheiat un contract de prestări servicii în valoare de 29.958,40 lei cu S.C. STAR INTERNAŢIONAL IMPORT EXPORT SRL DIRLOS, având ca obiect transport piatră din depozit şi împrăştiat şi nivelat piatră cu încărcător frontal, fără să existe o hotărâre de Consiliu local sau situaţie de lucrări justificative.

La 29.11.2011, inculpatul Boian Liviu, în calitate de primar, a achiziţionat pentru primărie produse alimentare în valoare de 1380 lei de la S.C. INTERNAŢIONAL IMPORT EXPORT SRL DIRLOS.”.

Prin rechizitoriul din data de 15.10.2013 s-a dispus trimiterea în judecată a fostului primar. Conform dispoziţiilor art. 2531 C. pen. pedeapsa prevăzută pentru infracţiunea de conflict de interese este închisoarea de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe durată maximă.

Sursa: Adevărul

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here