Acasă Nova TV

Complexul de la Ocna Sibiului a intrat în insolvență. Angajații au fost trimiși în șomaj

370

 Ocna Sibiului Stațiunea Ocna SA, societate controlată de Ilie Grădinar, fostul director al fostei Energie Termică SA, a intrat în insolvență, iar de duminică toți angajații au fost trimiși în șomaj.

Doar trei persoane au mai rămas să supravegheze complexul scos acum la vânzare pentru suma de 3,9 milioane de euro.
Din cele peste 30 de stațiuni balneo-climaterice din România, doar la Ocna Sibiului și la Sovata se tratează natural anumite afecțiuni reumatismale, dermatologice, dar mai ales ginecologice, relatează Agerpres.Nu se mai poate face tratament iarna, în Ocna Sibiului, din cauză că noi am intrat în insolvență. Doar la noi și la Sovata se puteau trata natural unele afecțiuni ginecologice, pentru femei. Complexul se va vinde. A fost evaluat la 3,9 milioane de euro, însă valoarea reală e de 9 milioane de euro. Toată lumea intră în șomaj începând de azi, însă noi vrem să facem o conservare, rămânem trei care să ne ocupăm de complex. Practic, depindem de bancă, creditorul fiind BCR„, a precizat Daniela Vlad, cea care mai coordonează activitatea complexului, citată de Agerpres.

Preocuparea cea mai mare este ca nu cumva întregul complex balnear să ajungă din nou o ruină, așa cum a fost în urmă cu șapte ani, a mai spus Daniela Vlad. „Practic noi am intrat în insolvență din cauza creditelor luate când s-a restaurat totul. Aici s-au băgat foarte mulți bani, fiind vorba de clădiri de patrimoniu. Cea mai mare grijă e să nu rămână mai mult de șase luni, nefuncțională, această bază. Suntem în mediu salin, aici e nevoie în permanență de investiții. Nu vrem să ajungă din nou o ruină„, a explicat Daniela Vlad.

Perioada de vârf a complexului balnear a coincis cu cea a Sibiului, capitală culturală europeană în 2007. Astfel, anii 2007 și 2008 au fost cei mai buni pentru complexul balnear de la Ocna Sibiului, stațiune aflată la foarte mică distanță de municipiul Sibiu, doar 12 kilometri.

CITEŞTE articolul complet: Turnul Sfatului

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here