Acasă Nova TV

Exemple de calcul al impozitului forfetar. Studii de caz: baruri, spalatorii auto, hoteluri

208

Exemple de calcul al impozitului forfetar O spalatorie auto, o vulcanizare sau un service auto cu o suprafata de circa 200 metri patrati vor plati anual, incepand din 2014, un impozit forfetar de 18.000 lei, 14.400 de lei si 24.000 de lei, potrivit formulei de calcul pe care o propune Guvernul.

Proiectul de lege privind impozitul forfetar stabileste pentru unitatile de servicii din segmentul auto un impozit care se va calcula in principal in functie de suprafata de desfasurare a activitatii, care se va inmulti cu un coeficient de activitate, mai mic pentru vulcanizari si spalatorii si in crestere pentru service-uri, in raport de ce operatiuni acopera.

Impozitul forfetar anual va fi calculat prin inmultirea coeficientului specific activitatii cu suprafata unitatii si cu 12. Guvernul a propus un coeficient de 6 pentru vulcanizari auto, 7,5 pentru spalatorii auto, 8 pentru vopsitorii, 9 pentru tinichigerie auto si 10 pentru mecanica auto sau ITP, scrie Mediafax.

In cazul unui service care acopera si operatiunile de mecanica si ITP, si are o suprafata de 500 de metri patrati, impozitul anual va fi de 60.000 de lei (aproape 14.000 de euro). O vopsitorie cu aceleasi dimensiuni va achita 48.000 de lei, iar o tinichigerie va plati impozit de 54.000 de lei.

Articol complet şi foto: Finanţiştii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.