Acasă Nova TV

Deadline pentru Wizz Air în privinţa rutei Sibiu-Londra

24

Deadline pentru Wizz Air Compania aeriană Wizz Air, care a optat în luna iulie pentru obţinerea ajutorului de stat în vederea deschiderii unei rute low cost Sibiu-Londra, are termen limită o săptămână de la Consiliul Judeţean Sibiu pentru modificarea ofertei depusă iniţial. În caz contrar, administraţia judeţeană, în subordinea căreia se află Aeroportul Internaţional Sibiu, va relua licitaţia.

Potrivit vicepreşedintelui CJ Sibiu, Ioan Banciu, după analizarea ofertei depusă de Wizz Air, s-au cerut clarificari în privinţa planului de afaceri, clarificari menite să alinieze oferta la „cerinţele Comisiei Europene”. Termenul limită de reofertare este finalul acestei săptămâni.

Pentru ruta Sibiu-Londra a fost un paticipant, a avut o ofertă, i s-au cerut clarificări la acea ofertă. Am mai avut discuţii cu acel participant şi au spuns ca vor sa vină. Pana la sfarsitul saptamanii trebuiau să-şi repoziţioneze clarificarile la oferta pe care am cerut-o noi. Sperăm ca pănă la sfârşitul acestei săptămâni să ne precizeze clar pentru că, totuşi, au trecut aproximativ trei luni de zile„, a declarat în conferinţă de presă preşedintele CJ Sibiu, Ioan Banciu.

Potrivit acestuia, dacă Wizz Air nu va depune documentaţia solicitată până la finalul săptămânii, nu se va semna contractul şi „se va relua licitaţia”. În schimb, „daca se repoziţionează la ofertă şi este conformă Deciziei Comisiei Europene, se va semna contractul foarte repede”, a mai precizat Banciu.

Vicepreşedintele CJ spune , pe de altă parte că este de înteles întarzierea deciziei întucat investiţia este una de durată din partea companiei care va beneficia de ajutor de stat din partea CJ Sibiu.

Timp de cinci ani de zile operatorul beneficiază de de ajutoate pe noi rute, după care, condiţia este ca timp de cinci ani de zile să funcţioneze pe aceasta ruta pentru care nu mai sunt ajutoare.Daca nu mai functioneaza inca cinci ani trebuie sa dea banii inapoi…este un program de lunga durata,de 10 ani, si implica niste costuri„, a mai precizat Banciu.

Articol complet şi foto: CityNews Sibiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.