Acasă Nova TV

Cu cât va creşte preţul gazelor de la 1 octombrie

47

creşte preţul gazelor Pretul gazelor pentru populatie va creste de la 1 octombrie cu cel mult 1%, odata cu bifarea unei noi etape din calendarul de liberalizare a pietei, a declarat marti Niculae Havrilet, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).

“La 1 octombrie este urmatorul termen din calendarul de liberalizare a pietei gazelor. La aceasta data, pretul gazelor de productie interna este programat sa creasca cu 2%. in ceea ce priveste pretul final pentru consumatorii casnici, avand in vedere influenta in pret a gazelor de import si cresterea pretului gazelor de productie interna, estimam o majorare de cel mult 1%”, a spus Havrilet pentru Agerpres.La 1 iulie 2013, pretul final al gazelor a crescut cu 8% pentru consumatorii casnici si cu 3% pentru cei industriali.

Urmatorul pas din calendarul de liberalizare pentru populatie este 1 octombrie 2013, urmand ca anul viitor sa existe o majorare cumulata de 10%, respectiv 2% la 1 ianuarie 2014, 2% la 1 aprilie, 3% la 1 iulie si inca 3% la 1 octombrie.

Articol complet | foto: Daily Business

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.