Acasă Nova TV

VIDEO FOTO El este Nom, singurul câine poliţist din România care a găsit cadavre sub apă

144
El este Nom  Şcolit în Germania, câinele poliţist de la Sibiu are deja două misiuni în ţară, pe apă, bifate cu succes, fiind singurul din România specializat în astfel de intervenţii. Câinele poate detecta moleculele de gaz emanate de un cadavru în descompunere, chiar dacă acesta se află la 150 de metri adâncime, sub ape.
În vara anului 2010, agentul şef Alin Pascu, fost asistent veterinar în cadrul Centrului Chinologic Sibiu, făcea cunoştinţă cu Nom, primul lui câine de serviciu. Ciobănescul german avea 3 luni şi jumătate, era născut în aceeaşi zi cu instructorul lui iar astăzi formează o echipă imbatabilă, singura din România care găseşte persoane înecate, sub apă.
„A fost drăguţ, lipicios”, spune astăzi, la aproape 3 ani de la prima întâlnire, agentul de poliţie. În 2011, au fost împreună în Germania, unde au urmat un curs de specializare pentru detectare de cadavre umane, bucăţi de cadavre, microurme de sânge şi lichid seminal uman. În 2012, s-au reîntors în Germania, unde au făcut un curs separat pentru detectarea de cadavre sub apă.
Articol complet & video:  Aici     Foto: Adevărul Sibiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here