Acasă Nova TV

Sibiul nu o să fie capitală regională!

34

 Sibiul nu o să fie capitală regională!  Rectorul Ioan Bondrea a spus că există aspecte ale regionalizării care îl sperie.

Președintele Consiliului Județean, Ioan Cindrea, a propus ca Sibiul și Brașovul să-și facă propriile regiuni. Emil Hurezeanu a spus, sincer, că Sibiul nu va fi capitală regională. Senatorul Nicolae Neagu a tras concluzia: negocierile se vor tranșa ”în ultima noapte, după ce va cânta cocoșul”.

Facultatea de Drept din cadrul Universității Lucian Blaga a găzduit o dezbatere cu tema “Sibiul și regionalizarea administrativă: perspective și oportunități”.

Președintele Consiliului Județean, Ioan Cindrea, în același timp și cadru didactic în interiorul ULBS, a adus în discuție brandul Sibiului și renumele internațional al orașului. ”Avem un lucru extraordinar, pe care trebuie să îl oferim. Numele, brandul Sibiului, când spui Sibiu sau Hermannstadt, oriunde în lume, cineva va recunoaște această zonă” a declarat Cindrea. Președintele CJ  a mai spus că ar trebui evitată comparația cu Brașovul. ”Cred că nu trebuie să intrăm în competiție cu Brașovul fiindcă multe lucruri nu ne avantajează. Brașovul ar trebui să își facă propria regiune și Sibiul să își facă propria regiune. Orice discuție legată de capitală, noi suntem mai buni, voi sunteți mai puțin buni, nu duce la nimic”, a completat Cindrea.

Articol complet:  Aici     Foto: Turnul Sfatului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.