Acasă Nova TV

DE CE ?: „…avem o generaţie tânără bolnavă, incapabilă de efort…” JUMĂTATE DIN ELEVII PATRIEI AU SCUTIRI LA SPORT

44

scutiri de la orele de sport  Secretarul general adjunct din Ministerul Educaţiei Gabriel Ispas a declarat, vineri, la o dezbatere organizată de Consiliului Naţional al Audiovizualului, că aproximativ jumătate dintre elevi au scutiri medicale de la orele de sport, numărul acestor scutiri fiind „îngrijorător”.

„Dacă ne-am lua după situaţia scutirilor, ar însemna că avem o generaţie tânără bolnavă, incapabilă de efort, ceea ce nu este adevărat. De fapt, este doar o aparenţă pe care o creează cei care, cu o inconştienţă înfiorătoare, dau scutiri medicale unor copii care pot să desfăşoare activităţi sportive”, a spus Gabriel Ispas, care a participat la dezbaterea „Campionii se Nasc Acum!”, organizată de CNA.

Gabriel Ispas a adăugat că, pentru a încuraja educaţia fizică în şcoli, Ministerul Educaţiei Naţionale a decis să ia două măsuri.

„În primul rând, în toamnă, în prima lună de şcoală, vom avea o zi în care copiii vor face doar sport. Niciun copil nu va fi scutit de sport. Dacă un copil are o anumită dizabilitate, poate să aleagă ce sport să facă”, a spus Gabriel Ispas

Articol complet:  Aici    Foto:  Gândul

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.