Acasă Nova TV

Colţu’ lui Alex – Lunetistul Tudor Dumitrescu, viaţa între baschet şi familie

465


A fost campion naţional de juniori, iar acum visează la un titlu cu Gaz Metan. Din 2007, drumul clujeanului Tudor Dumitrescu coincide cu cel al echipei de baschet. Acesta a pus umărul sezonul trecut la cea mai bună performanţă pentru club, câştigarea Cupei României, însă vrea mai mult. Atunci când nu îmbracă culorile alb-negre, Dumitrescu adoră să îşi petreacă timpul alături de familie, soţia şi cele două fiice, Alexia şi Tiana.

A început la 10 ani

Tudor Dumitrescu a început baschetul acum două decenii. Nu s-a gândit că va ajunge să joace în echipa naţională, dar atunci când a realizat că poate să facă acest lucru, a dat totul. „Am început baschetul la vârsta de 10 ani , antrenorii pe vremea aceea veneau să recruteze copii de la şcoală, aşa am inceput şi eu. Pentru mine, înafară de familie, baschetul este totul, este viaţa mea” povesteşte Tudor Dumitrescu.

Campion naţional

Născut la Cluj, Tudor a început baschetul cu dreptul. A fost campion naţional de juniori I, moment pe care îl consideră cel mai frumos din cariera sa de până acum. „Au fost multe momente frumoase, nu pot să spun unul singur, dar totuşi cel mai frumos moment din viaţa unui sportiv este atunci când câştigă un campionat sau o cupă. Eu am câştigat campionatul naţional de juniori 1, cred că acela a fost un moment frumos din cariera mea” spune Tudor.

Cel mai profesionist club

Tudor Dumitrescu a trecut pe rând pe la Universitatea Mobitelco Cluj, a jucat în Germania, la Sibiu, iar din 2007 este component al Gazului Metan. Spune că se simte foarte bine la Mediaş, iar clubul la care evoluează este unul profesionist 100%. „Despre Gaz Metan pot spune că este cel mai profesionist club la care am activat până acum din foarte multe puncte de vedere. Oraşul este mic, dar primitor, oamenii sunt calzi şi foarte deschişi. Mă simt foarte bine în Mediaş şi mi-am făcut şi o groază de prieteni. Sunt foarte bucuros pentru rezultatele obţinute anul acesta pentru Mediaş, mă bucur pentru acest oraş şi pentru acest club, fiindcă merită, şi sper ca la anul să fim mai sus de ce nu” explică extrema Gazului Metan.

Singurul secret, munca

Aruncările de la semi-distanţă reprezintă specialitatea casei pentru al doilea căpitan al Gazului Metan. Tudor Dumitrescu este un specialist al aruncărilor de trei puncte, cu medii foarte bune în ultimele sezoane. „Nu am niciun secret, după cum am mai spus, baschetul înseamnă totul pentru mine, dacă iubeşti acest sport, dai tot ce ai mai bun din tine. În această meserie nu cred că sunt secrete, ci doar multă, foarte multă muncă” explică jucătorul.

În mijlocul familiei

Atunci când nu se află pe terenul de joc, pentru Tudor Dumitrescu, familia este cea mai importantă. Îi place să îşi petreacă timpul alături de familie, soţia şi cele două fiice ale sale, Alexia şi Tiana. Când are timp, ascultă muzică şi pescuieşte. „Îmi place foarte mult să ascult muzică, să pescuiesc, mă relaxează foarte mult, şi mai nou pasiunea mea este familia şi cele 2 fiice ale mele Alexia şi Tiana cu care îmi petrec toata ziua” mai spune Tudor Dumitrescu.

Carte de vizită

Tudor Dumitrescu are 31 ani, s-a născut la Cluj, şi a venit la gruparea de pe Târnava Mare în 2007. De atunci a devenit unul dintre jucătorii importanţi ai echipei, care a înregistrat anul acesta cea mai bună performanţă din istorie, câştigarea Cupei României. Dumitrescu este un excelent aruncător de trei puncte, şi a fost convocat de mai multe ori la lotul naţional al României.

 Foto: Arhiva personală Tudor Dumitrescu + Denisa Ciobîncan

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.