Acasă Sibiu

DECIZIE | Biserica Evanghelică a decis primirea și susținerea refugiaților

340

Peste 50 de delegați și invitați din România și din străinătate, dar și de la alte Biserici, au participat în weekend, la Sibiu, la cel de-al 83-lea Congres General al Bisericii.

Agenda congresului a inclus, printre altele, dezbateri și hotărâri legate de colaborarea între Biserica Evanghelică C. A. din România şi asociațiile sașilor din Republica Federală Germană și adoptarea unei rezoluții privind criza refugiaților.

Referitor la acest ultim capitol, Biserica Evanghelica C. A. din România a decis primirea și susținerea refugiaților care vor ajunge în țara noastră.

”Urmându-l pe Domnul nostru Iisus Hristos, noi ca Biserica Evanghelică C.A. din România suntem chemaţi să ne ridicăm glasurile şi să ne angajăm pentru oamenii care suferă din cauza persecuţiilor, violenţei şi foametei. Având certitudinea că Dumnezeu iubeşte la fel toate făpturile şi în baza credinţei noastre creştine şi a responsabilităţii noastre ca oameni şi creştini totodată, nu putem întoarce privirea, atunci când atât de mulţi oameni se refugiază în Europa în căutarea unui adăpost şi a siguranţei. Suntem recunoscători că strămoşii noştri au fost bine primiţi în secolul al XX-lea peste tot, unde s-au refugiat sau au ajuns în vremuri de război sau răstrişte, devenind cetăţeni devotaţi ai ţării care i-a primit”, se arată în Declarația semnată la finalul Congresului.

Citește mai mult pe Turnul Sfatului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.