Acasă Revista Presei

Drum românesc, taxe europene | Rovinieta pentru camioane mai scumpă cu până la 29%

158

Ministerul Transporturilor a lansat în dezbatere publică un proiect de lege prin care va majora tarifele de utilizare a infrastructurii rutiere (rovinieta) pentru autovehiculele de transport de marfă mai grele de 3,5 tone. Rovinieta pentru o zi se va scumpi cu 0,9% până la 2%, în schimb cea pentru 90 de zile va fi cu 28,1-28,9% mai scumpă.

Spre exemplu, proprietarii de maşini cu 3,5-7,5 tone, care acum plătesc 120 de euro pentru 90 de zile, vor plăti 155 de euro. Viitoarea lege va intra în vigoare după 60 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

„Pentru a evita continuarea procedurii de infringement împotriva României pentru neîndeplinirea obligaţiilor de stat membru al Uniunii Europene, modalitatea de a realiza transpunerea Directivei 2011/76/UE într-un termen foarte scurt o reprezintă modificarea, în cel mai scurt timp posibil, a Ordonanţei Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România“, se arată în Nota de Fundamentare a proiectului normativ.

Modificarea tarifelor se va aplica numai pentru vehiculele pe care le reglementează Directiva 2011/76/UE, respectiv vehiculele de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Citeste mai mult pe Adevărul

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here