Acasă Nova TV

Peste o sută de persoane participă la protestele de la Moşna. Un jeep al Prospecţiuni a forţat intrarea pe proprietăţile oamenilor

361

Mosna Alma ViiDimineaţă tensionată la în comuna Moşna. Peste o sută de persoane participă la protestele organizate la adresa firmei Prospecţini SA, care desfăşoară în zonă, lucrări de specialitate.

Conform unor surse, în comună, la chemarea organizatorilor, au venit persoane din Iaşi, Harghita, Sibiu, Braşov şi Hunedoara. În urmă cu puţin timp, un jeep al Prospecţiuni a fost ocupat de protestatari, după ce vehicolul a încercat să intre pe proprietatea lui Willy Schuster. Poliţia a intervenit şi a aplanat conflictul care era să degenereze.

Firma Prospecţiuni şi-a trimis în zonă muncitorii, cu jeep-uri şi un autobuz, cei prezenţi considerând că sunt provocări la adresa celor care au organizat acţiunile de protest.

Ultimele informaţii primite de la Moşna, anunţă că un grup de protestatari pichetează primăria din localitate.

UPDATE Ora 12.50

Willy Schuster

Aprox. 10.30: Politia l-a dus de la fata locului pe Ghe. Daianu de la s.c. Prospectiuni S.A. Acesta amenintase cu violenta şi îi insultase pe voluntari.

Aprox. 10.45: Voluntari fac un tur cu masina prin comuna Mosna si îi cheama pe localnici, prin megafon, sa vina in ajutorul lui Willy. Acuma stiu ‘toti’ din Mosna ca sunt probleme serioase cu firma de Prospectiuni. Multi localnici raspundeau la apelul voluntarilor cu semne de solidaritate.

Acum, in zona sunt prezenti ca. 50 de voluntari si cam tot atatia localnici, multi dintre ei rromi de la marginea satului, in apararea lui Willy si a dlui. Pinciu, prezent si el acolo. Una dintre voluntare completa o plangere penala impotriva celor care i-au intrat lui Willy din nou pe teren.

La fata locului sunt acum mai multe masini de politie + o dubita de Jandarmi. Cea din urma pare sa se fi indreptat spre satul Alma Vii. (Sursa & foto: Neuer Weg)

UPDATE ORA 15.45
Imagini postate de Bogdan Popa pe contul său.

Am surprins cateva secvente dupa ce am ajuns la Alma Vii. Un numar mare de persoane s-au intalnit la Mosna, la casa familiei Schuster, si au venit incolonati spre Alma Vii.

UPDATE: VIDEO ŞI DECLARAŢII

Banner EximTur