Acasă Nova TV

Zilele Mediașului 2024 | Eveniment dedicat savantului Hermann Oberth | Invitat Dumitru Prunariu

1514

Zilele Mediașului 2024 | Eveniment dedicat savantului Hermann Oberth | Cosmonautul Dumitru Prunariu a fost invitat special.

Ediția din acest an evenimentului „Zilele Mediașului”, a debutat în sala mare de ședințe a Primăriei Mediaș, cu evenimentul aniversar intitulat „Repere medieșene în istoria astronauticii mondiale”.

În cadrul acestuia a fost marcată aniversarea celor 30 de ani de la înființarea Casei Memoriale „Hermann Oberth” Mediaș, dar și cei 130 de ani de la nașterea savantului Hermann Oberth.

Invitat special la eveniment a fost General-locotenent (r) Dumitru Prunariu, singurul cosmonaut român și cetățean de onoare al municipiului Mediaș.

Dumitru Prunariu a vorbit despre demersurile făcute în urmă cu trei decenii care au dus la inaugurarea în anul 1994 a Casei Memoriale „Hermann Oberth”.

La finalul manifestării au fost oferite din partea conducerii municipalității mai multe diplome de recunoștință unor personalități locale și naționale. De asemenea, Muzeul Național al Aviației Române a oferit plachete Primarului Gheorghe Roman, Cosmonautului Dumitru Prunariu dar și Fundației Hermann Oberth.

Evenimentul „Zilele Mediașului 2024” este organizat de Primăria municipiului de pe Târnava Mare cu sprijinul Asociației Mediaș 750 de Ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.