Acasă Nova TV

„TECHNOFORUM ROMGAZ” a ajuns la ediția a doua la Mediaș | Foto

211

„TECHNOFORUM ROMGAZ” a ajuns la ediția a doua la Mediaș | Foto.

„TECHNOFORUM ROMGAZ”, cel mai important eveniment conceput de Romgaz dedicat în exclusivitate domeniilor de activitate ale companiei, a ajuns la cea de-a 2-a ediție și a fost găzduit în perioada 16-17 aprilie 2024 la Mediaș, se arată într-o informare de presă a companiei.

Pornit ca un eveniment de profil axat pe activitățile desfășurate, ROMGAZ a înțeles importanța dialogului cu partenerii din piață, abordând tematici în jurul unor domenii cheie pentru activitatea companiei, în scopul creșterii eficacității operaționale și dezvoltării durabile în ceea ce privește extracția, separarea, comprimarea și transportul gazelor naturale. Înțelegerea contextului noilor tehnologii şi conectarea la tendințele globale, sunt unii dintre cei mai importanți factori de succes pe calea creșterii valorii adăugate a activității ROMGAZ prin accesarea și implementarea unor soluții sustenabile de eficientizare a proceselor tehnologice.

„Reprezentanți ai companiilor de profil care s-au alăturat evenimentului și specialiști din întreaga zonă de producție a ROMGAZ au abordat în cadrul unor prezentări și discuții profesionale tematici privind noile tehnologii disponibile pe piața de profil și provocările întâlnite în cadrul instalațiilor tehnologice de suprafață, stațiilor de uscare și de comprimare a gazelor naturale, inclusiv noile provocări în ceea ce privește reducerea emisiilor.

Temele generale de discuții și prezentări au fost:

Uscare și comprimare gaze naturale:

• Noi tehnologii constructive utilizate în tratarea (uscare și dezbenzinare) și comprimarea gazelor naturale;

• Reducerea/eliminarea emisiilor de metan – soluții / tehnologii disponibile pentru stațiile de uscare și de comprimare a gazelor naturale;

• Digitalizarea procesului de operare a stațiilor de comprimare și uscare a gazelor naturale.

Instalații tehnologice de suprafață:

• Soluții tehnice de separare și filtrare fluide și sisteme injecție apă de zăcământ;

• Conducte colectoare de gaze naturale:

– Sisteme de protecție/izolație;

– Noi tehnologii de inspecție, reparație, monitorizare.

Mulțumim tuturor colaboratorilor prezenți la eveniment: Petrostar SA, Confind SRL, INSPET SA, COMOTI – Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Turbomotoare, SUTECH SRL, Euro Gas Systems SRL, J. Christof E&P Services SRL, TotalGaz Industrie SRL, Lubexpert Romania SRL, Montrepcom SRL, Izolații Conducte SRL, Klarwin Energy Technology Valvetight, PREPITECH SRL, Honeywell Romania SRL.

Succesul evenimentului „TECHNOFORUM ROMGAZ” se va reflecta în accesarea și implementarea de soluții de optimizare și eficientizare a proceselor tehnologice începând cu anul viitor, în perspectiva dezvoltării durabile a companiei” se arată comunicatul Romgaz.

Foto: Facebook|Romgaz

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.