Acasă Nova TV

Delgaz Grid a premiat 50 familii din Dârlos care au participat la proiectul 20Hygrid | VIDEO

2773

Delgaz Grid a premiat 50 familii din Dârlos care au participat la proiectul 20Hygrid | VIDEO.

Compania Delgaz Grid a premiat familiile din Dârlos care au participat la proiectul pilot „20HyGrid”. Prin intermediul acestuia s-a testat în premieră națională, fezabilitatea încălzirii sustenabile a locuințelor cu un amestec de gaze naturale în proporție de 80% și hidrogen în proporție de 20%. La evenimentul găzduit de căminul cultural din Dârlos au fost prezenți Cristian Ifrim, Directorul General Adjunct al Delgaz Grid, Cristian Călin, manager tehnic Delgaz Grid și coordonator al proiectului „20HyGrid”, dar și primarul localității Ioan Lupu.

Comuna Dârlos a devenit prima localitate din România unde s-a testat cu succes amestecul de gaze naturale și hidrogen într-o rețea de distribuție din polietilenă.

Locuitorii comunei Dârlos au doar cuvinte de laudă față de proiectul „20HyGrid” și spun că au avut încredere că lucrurile vor funcționa foarte bine, așa cum de altfel s-a și întâmplat.

Rezultatele testelor efectuate la Dârlos, demonstrează că hidrogenul, în amestec de 20% și chiar mai mult, poate fi folosit în deplină siguranță ca soluție pe termen mediu și lung pentru decarbonizarea parțială a încălzirii imobilelor din România. Acest lucru este posibil fără să fie necesare modificări ale rețelelor, instalațiilor și aparatele folosite în locuințe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.