Acasă Nova TV

31 persoane au murit anul trecut pe șoselele din județul Sibiu | 77 accidente grave | Bilanț IPJ

307

31 persoane au murit anul trecut pe șoselele din județul Sibiu | Bilanț IPJ.

Prevenirea accidentelor grave și a consecințelor acestora reprezintă în continuare unul dintre obiectivele prioritare ale polițiștilor sibieni. În efortul susținut de reducere a numărului de accidente rutiere, prin activitățile preventive și de constatare, în anul 2023, poliţiștii rutieri din cadrul birourilor/formaţiunilor de profil au constatat 861 de infracțiuni la regimul rutier, dintre care peste 40% sunt infracțiuni de conducere sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive şi au aplicat 52.858 de sancţiuni contravenţionale.

De asemenea, au fost reţinute 2.964 de permise de conducere şi au fost retrase 1.758 de certificate de înmatriculare.

În perioada de referință, în județul Sibiu au fost înregistrate 490 (+11%) de accidente de circulaţie ușoare, în urma cărora au fost rănite 720 (+17,5%) de persoane. Indicatorii analizaţi au evidenţiat faptul că cele 77 (-13,4%) de accidente rutiere grave s-au soldat cu decesul a 31 (+6,45%) de persoane și rănirea gravă a 54 (-30%) de persoane.

Principalele cauze ale accidentelor rutiere grave au fost viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum, neacordarea de prioritate pietonilor și indisciplina pietonilor.

Foto: arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.