Acasă STIL DE VIATA

Timpul psihologic | Monica Degeu

74
Timpul psihologic

A mai trecut un an!

Pentru fizică, timpul este o măsură în secunde a cât durează lucrurile, evenimentele. Pentru inimă, pentru atunci când sunt implicate emoțiile, timpul devine variabil.

Dacă timpul fizic permite să faci planuri, să ai perspective, „timpul psihologic” nu este cronometrat și prin urmare ajungi acolo unde, trecutul și viitorul se contopesc și planurile devin neclare.

Astfel în terapia florală Bach, Star of Bethlehem reușește să pună ceasul în mișcare fiindcă s-a oprit într-un moment în care s-a produs o experiență cu un impact puternic emoțional. Timpul a rămas pe loc iar cel care a trăit evenimentul emoțional nu poate să depășească momentul de impact.

Honeysuckle este remediul Bach care te aduce în prezent dintr-o ceață nostalgică, care ancorează ideile și dorințele tale în vremuri trecute.

Este remediul care te ajută să te ancorezi în prezent, să poți să trăiești aici și acum, să iei decizii pentru mâine.

Pentru cineva care are nevoie de Clematis, timpul nu are valoare fiindcă persoana în cauză rămâne în liniștitea unui vis care îl protejează de zgomotul lumesc și îi permite să trăiască, fără griji, trecerea timpului.

Impatiens este remediul necesar când ceasul devine stăpân, fiecare secundă contează și tu ești incapabil să te mai bucuri de viață prins într-o cursă nebună contra cronometru.

Minutele celor care se tem și au nevoie de Mimulus devin eterne atunci când înfruntă frica.

Pentru cel care are nevoie de remediul preparat din floarea de verbină, Vervain, timpul este energie iar îndatoririle trebuie făcute obligatoriu la timp.

Timpul face ca tot ceea ce există să fie într-o continuă schimbare și transformare.

Nu te întreba ce este timpul!

Savurează în derularea lui continuă, infinită, evenimentul prezent, fiindcă devine ireversibil trecut.

Și chiar dacă aparent, nu avem nici o putere asupra evenimentelor din trecut, ele fiind „ireversibile”, avem puterea de a fi mereu în „intenție”.

Stă în puterea noastră psihologică, în această “intenție”, să avem un prezent bun, favorabil nouă, și un viitor în care intențiile noastre să desfășoare acțiuni frumoase.

Ai grijă de tine!

monica degeu
Articolul precedentComisie mixtă pentru descurajarea comerțului ilegal cu articole pirotehnice | Bilanțul controalelor
Articolul următorAutoaccident | O femeie de 57 ani a intrat cu mașina în parapeți

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.