Acasă Nova TV

Cum va arăta centura ocolitoare a Mediașului | VIDEO

10185

Cum va arăta centura ocolitoare a Mediașului.

Traseul variantei ocolitoare va avea 8,7 kilometri și va cuprinde pasaje, poduri, viaducte, pasarele, o intersecție giratorie suspendată, două noduri rutiere și o intersecție giratorie la nivel. Valoare totală a investiției este de 1,15 miliarde lei, iar durata de execuție a lucrărilor de 30 de luni.

Finanțarea se asigură din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Transport 2021-2027 și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație.

Proiectul centurii ocolitoare a Mediașului a fost aprobat joi de Guvernul României. Următorul pas va fi adoptarea unei Hotărâri de Guvern pentru exproprieri culoar variantă, urmat de atribuirea contractului de servicii pentru consultanță în procedura de licitație deschisă. Următorul pas va fi apoi licitația deschisă pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție, cererea de finanțare, iar apoi 6 luni pentru proiectare și alte 30 de luni pentru execuție.

Primarul Gheorghe Roman a publicat pe pagina sa de rețeaua de socializare Facebook și un film de prezentare a centurii ocolitoare a municipiului Mediaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.