Acasă Nova TV

Centura ocolitoare, cel mai frumos cadou pentru Mediaș | Urmează exproprierile pentru culoarul variantei

3341

Centura ocolitoare, cel mai frumos cadou pentru Mediaș | Urmează exproprierile pentru culoarul variantei.

Proiectul centurii ocolitoare a Mediașului a fost aprobat de Guvernul României. Unul dintre proiectele de acte normative incluse pe agenda ședinței Guvernului României de joi, a fost Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru reaprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții „Varianta ocolitoare a municipiului Mediaș, pe DN 14”, județul Sibiu.

Următorul pas va fi adoptarea unei Hotărâri de Guvern pentru exproprieri culoar variantă, urmat de atribuirea contractului de servicii pentru consultanță în procedura de licitație deschisă. Următorul pas va fi apoi licitația deschisă pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție, cererea de finanțare, iar apoi 6 luni pentru proiectare și alte 30 de luni pentru execuție.

Conform comunicatului Guvernului României, obiectivul proiectului este decongestionarea circulației, scoaterea traficului greu și de tranzit din interiorul municipiului Mediaș. Traseul variantei ocolitoare va avea 8,7 kilometri și va cuprinde pasaje, poduri, viaducte, pasarele, o intersecție giratorie suspendată, două noduri rutiere și o intersecție giratorie la nivel.

Valoare totală a investiției este de 1,15 miliarde lei, iar durata de execuție a lucrărilor de 30 de luni. Finanțarea se asigură din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Transport 2021-2027 și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.