Acasă Nova TV

Proiect de Regenerare Spații Urbane la Copșa Mică

102

Proiect de Regenerare Spații Urbane la Copșa Mică.

Oraşul Copsa Mică dorește realizarea obiectivului de investiții Regenerare Spații Urbane, se arată într-o postare de pe pagina oficială a localității din rețeaua de socializare Facebook. În acest sens, administrația locală din Copșa Mică a accesat Programul Operațional Asistență Tehnică 2014–2020 în vederea finanțării cheltuielilor legate de realizarea documentației tehnico-economice.

Proiectul vizează refacerea unei clădiri publice existente degradate, mai exact fosta biserică ortodoxă de lângă liceu, în vederea renovării şi crearea şi dotarea unui nou spaţiu cultural multifuncţional, precum și regenerarea spatiilor publice. Este vorba despre toate zonele dintre blocuri, spaţii verzi, parcuri, alei. Terenurile vizate însumează aproximativ 19 hectare. Valoarea lucrărilor este estimată la aproximativ 4.000.000 de Euro.

Lucrările propuse sunt plantarea de arbori, arbusti și vegetaţie joasă, achiziţia de coşuri de gunoi pentru reciclarea deşeurilor, regenerarea vegetaţiei existente, realizarea de perdele de vegetaţie pentru reducerea poluării, spaţii urbane bine îngrijite, mobilier urban modern, spaţii verzi amenajate peisager, platforme de gunoi mascate de gard viu, circulaţii pietonale reabilitate.

Alte lucrări propuse se referă la accese către locuinţe reabilitate, reconversia funcţională a Casei Ciortea în Centru Multifuncţional Cultural, realizarea unui spaţiu multifuncţional exterior pentru evenimente la nivelul oraşului (evenimente, comerţ, servicii), realizarea unei piaţete în faţa primăriei cu rol de reprezentare, suprafaţă plantată crescută, număr mai mare de arbori şi arbuşti, zone urbane illuminate uniform și zonă ecologizată şi curăţată de deşeuri, se mai arată în postare.

Foto: Facebook|Primăria Copșa Mică

Articolul precedentYoga terapeutică – ce înseamnă și cui se adresează | Pastila ta de sănătate
Articolul următor17 străzi din Agârbiciu și Axente Sever modernizate | Proiectul se apropie de final

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.