Acasă Nova TV

Centura Mediașului pe lista proiectelor semnificative aprobată de Guvernul României pentru anul 2024

646

Centura Mediașului pe lista proiectelor semnificative aprobată de Guvernul României pentru anul 2024.

Guvernul României a aprobat lista proiectelor de investiții publice semnificative prioritare în vederea includerii acestora în proiectul de buget pentru anul 2024, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin. Conform acestuia, lista include 221 de proiecte de investiții publice semnificative cu cele mai ridicate beneficii economice și sociale, care au valoare total actualizată de aproximativ 320 de miliarde lei.

Dintre acestea, 62 de proiecte sunt finalizate, însă nu sunt închise financiar, iar sumele aferente vor fi disponibilizate la data emiterii hotărârilor judecătorești privind anumite dosare de expropriere. Din restul de 159 de proiecte de investiții publice semnificative, 28 de proiecte sunt noi, iar 131 sunt proiecte care continuă, fiind aflate în diferite stadii de implementare. 

Printre proiectele aflate pe această listă se numără și varianta ocolitoare a municipiului Mediaș, aflată la poziția 149. Conform documentului, proiectul centurii are ca și termen de finalizare anul 2027.

Recent, varianta ocolitoare a municipiului Mediaș a trecut de Comisia Tehnică de la Ministerul Transporturilor, după ce anterior  a primit avizul Consiliului Tehnico-Economic al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, cel mai important pas făcut până acum în acest proiect.

Foto: arhivă

Articolul precedentA început refacerea infrastructurii rutiere pe străzile unde s-a lucrat la rețeaua de apă și canalizare | VIDEO
Articolul următorDosar penal pentru un bărbat ce conducea o autoutilitară fără permis corespunzător

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.