Acasă Sibiu

Tamponau mașinile pentru a obține bani de la asigurări | 15 tamponări, 5 mașini implicate, 2 reținuți

600

Tamponau mașinile pentru a obține bani de la asigurări | 15 tamponări, 5 mașini implicate, 2 reținuți.

La data de 27 septembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Sibiu, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, au efectuat 5 percheziții domiciliare în municipiul Sibiu și localitatea Șelimbăr, într-o cauză penală care vizează săvârșirea infracțiunii de înșelăciune privind asigurările. Două persoane au fost reținute.

„Din cercetările efectuate s-a reținut faptul că, în perioada iulie  – decembrie 2022, doi sibieni, în vârstă de 25, respectiv 28 de ani, ar fi simulat implicarea în mai multe evenimente rutiere soldate cu pagube materiale, pe raza județului Sibiu și ar fi formulat cereri de despăgubiri în scopul obținerii unor sume de bani din partea societăților de asigurări.

Prin presupusa activitate infracțională s-ar fi înregistrat un prejudiciu de 120.467 de lei. Mai multe mijloace de probă, documente și telefoane au fost ridicate în urma perchezițiilor efectuate. În baza probatoriului administrat în cauză, polițiștii au luat măsura reținerii celor doi bărbați pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu. Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul  Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate  beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție” a declarat Elena Welter, Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu.

Conform unor surse neoficiale, cei doi bărbați reținuți alături de mai mulți prieteni, au pus la cale 15 tamponări cu 5 autoturisme implicate.

Articolul precedentPercheziții la traficanți de droguri în 2 dosare diferite în aceeași zi | VIDEO
Articolul următorLucrările de reabilitare a rețelei de canalizare menajere continuă pe Șoseaua Sibiului | CP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.