Acasă Revista Presei

Profesorii au anunțat pentru Miercuri o grevă de avertisment | De Luni grevă generală

137
profesorii sunt vaccinați - Profesorii au anunțat pentru Miercuri o grevă de avertisment

Profesorii au anunțat pentru Miercuri, 17 Mai 2023, o grevă de avertisment. Nemulțumirile din învățământ au ajuns la extrem.

Sindicatele au anunțat că greva de avertisment, de miercuri, se va desfășura între orele 11.00 și 13.00. Există o decizie ca din 22 mai să aibă loc și o grevă generală în unitățile de învățământ unde există membri de sindicat.

După cinci luni de proteste, Guvernul României, din păcate, a fost impasibil. Au fost doar promisiuni nepuse în practică,” au declarat astăzi reprezentanții federațiilor sindicale din învățământ, într-o conferință de presă. (HotNews)

Peste 10.000 de sindicaliști din învățământ au ieșit în stradă, în ultima săptămână, revendicările fiind de natură salarială, dar și de îmbunătățire a infrastructurii din educație.

Profesorii susțin că un cadru didactic cu 25 de ani de experiență câștigă lunar în jur de 4.500 de lei, în timp ce un debutant câștigă un salariu de 2.200 de lei. (Digi24)

La protestul de Miercuri, între orele 11.00 – 13.00, vor participa sindicaliștii din Federața Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI). 75.400 de cadre didactice vor înceta mîine lucrul timp de două ore. Elevii vor veni la cursuri dar nu se va preda, vor fi doar supravegheați în clase.

Dacă până la finalul săptămânii nu vor fi discuții cu ministrul educației și nu vor primi răspuns la solicitările lor, vor intra de luni în grevă generală

 Liderul FSLI, Simion Hăncescu a făcut un apel către părinți, în cazul grevei generale:

Fac apel către părinți să înțeleagă și recomandăm, în același timp, să țină copiii acasă, pentru că sunt foarte multe situații în care 100% au votat pentru grevă sau procentele sunt foarte mari.

Este mai înțelept să rămână copiii acasă decât să vină la școală și să nu aibă cine să stea cu ei. Acolo unde sunt colegi care au spus nu, nu au decât să se ocupe de ei, dar grevă înseamnă încetarea lucrului și nu se pun absențe, nu se predă, nu se evaluează.

Articolul precedentSparta Mediaș a câștigat campionatul județean U17 | Diplomă de excelență pentru antrenorul Ioan Pănăzan
Articolul următorPractici comerciale înșelătoare la 11 bănci | Printre ele OTP, Transilvania, BCR, BRD și Raiffeisen

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.