Acasă Nova TV

Au început lucrările de reabilitare și modernizare pe drumul Ighișului | VIDEO

521

Au început lucrările de reabilitare și modernizare pe drumul Ighișului.

Contractul semnat cu firma Strabag are o valoare de 19,76 milioane de lei și beneficiază de finanțare din fonduri europene nerambursabile. Proiectul presupune modernizarea și reabilitarea drumului de legătură dintre Mediaș și Ighișu Nou cu structură din asfalt, realizarea de trotuare și pistă de bicicliști.

Se va extinde sistemul de iluminat public și infrastructură pentru cabluri, se construiește unui zid de sprijin din beton armat. Totodată se va realiza rețeaua de canalizare pluvială.

,,Au început lucrările la drumul care face legătura între Medias și satul aparținător Ighișul Nou. În această investiție sunt incluse următoarele lucrări: reabilitarea sistemului rutier, amenajarea de trotuare pentru trafic pietonal cu dale din beton vibropresat, pistă specială pentru bicicliști.

Reabilitarea unui număr de 12 podețe, modernizarea sistemului de canalizare pluvială, ziduri de sprijin consolidate, rețea de iluminat eficientă energetic.

Etapă cu etapă, toate proiectele promise în Broșura pe care am distribuit-o în formă tiparită, dar și pe rețelele de socializare încep să prindă contur. Vă mulțumesc tuturor pentru răbdare și pentru mesajele de susținere transmise” a scris Primarul Gheorghe Roman pe pagina sa din rețeaua de socializare Facebook.

Contractul de lucrări aferent obiectivului de investiții „Reabilitare/modernizare strada Ighișului“, face parte din cadrul proiectului „Îmbunătățirea calității vieții și a mediului urban în municipiul Mediaș – I“.

Proiectul este parte a Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 13 – Sprijinirea Regenerării Orașelor Mici și Mijlocii, Prioritatea de Investiții 9B – Promovarea Incluziunii Sociale, Combaterea Sărăciei și a Oricărei forme de Discriminare, Obiectiv specific 13.1 – Îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici și mijlocii din României.

Proiectul beneficiază de finanțare din fonduri europene nerambursabile, iar valoarea totală a contractului de proiectare și execuție este de 19,76 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.