Acasă Nova TV

11 incendii de vegetație uscată în ultimele 7 zile | Apelul ISU Sibiu

122

11 incendii de vegetație uscată în ultimele 7 zile.

În ultimele 7 zile, pompierii sibieni au intervenit pentru stingerea unui număr de 11 de incendii de vegetație uscată, care au afectat o suprafață de peste 50 de hectare. Dintre aceste intervenții cele mai mari au avut loc pe raza următoarelor localități: Buia (30 hectare), Dârlos (8 hectare), Veștem (5 hectare), Dupuș (4 hectare),  Vale (3,5 hectare).

,,Pe fondul creşterii semnificative, în ultima perioadă, a numărului incendiilor de vegetație uscată produse ca urmare a utilizării focului deschis pentru igienizarea terenurilor de vegetația uscată, fără respectarea măsurilor obligatorii de apărare împotriva incendiilor, care pot afecta construcţiile, fondul forestier sau principalele căi de transport (rutiere și feroviare) aflate în vecinătate.

Vă reamintim că nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderii miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

Cetățenii sunt obligaţi să respecte normele privind protecția mediului care interzic arderea vegetației uscate. Nerespectarea acestora, prin acţiunile de ardere a vegetaţiei uscate pe terenurile agricole, poate conduce la reducerea cuantumului subvenţiilor de către APIA.

Pentru diminuarea numărului de arderi şi implicit a pagubelor rezultate, precum şi aplicarea măsurilor coercitive în situaţia constatării neîndeplinirii obligaţiilor de către persoanele fizice şi juridice, vor fi intensificate acţiunile în teren desfăşurate de personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Căpitan Dumitru Croitoru al judeţului Sibiu” spune Andreea Ștefan, Purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Foto: arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.