Acasă STIL DE VIATA

Hrana emoțională și remediile Bach | Monica Degeu

188
Hrana emoțională și remediile Bach

Hrana emoțională și remediile Bach. Nevoia de a fi bine hrănit îl are nu doar corpul fizic, ci și cel emoțional.

Dar ce înseamnă să fii bine hrănit?

Există momente care te hrănesc cu plăceri dulci. Există momente care îți provoacă reacții acide, momente sărate, experiențe amare sau post emoțional, avitaminoză emoțională.

Toate aceste momente ne învață cum să ne hrănim!

Mâncăm și ne hrănim singuri, prin conversații, prin gânduri, prin gesturi. Cărțile sau lecturile alese, tipul de filme, muzica, oamenii cu care îți împarți timpul, cuvintele, hrănesc.

Hrănesc emoțiile, stările, credințele. Deseori, mâncarea răspunde anumitor emoții.

Remediile florale Bach sunt un instrument minunat de a ne hrăni sănătos emoțiile și gândurile

Mânânci de plictiseală și te ajută Hornbeam, un remediu Bach, obținut în anii 1930 din floarea de carpen. Hornbeam te ajutăsă ieși din starea de plictiseală.

Este esența florală Bach necesară pentru a hrăni, pentru a aduce aport de energie atunci când începi să suferi de o carență de entuziasm.

Mânânci când anxietatea pare să se calmeze doar prin alimentație și ai avea nevoie de Agrimony, floarea de Turița mare sau poate Heather, o floare prinsă în buchetele de mireasă din țările nordice, să fie un ajutor al stărilor emoționale prin care treci.

Heather este Caluna vulgaris, o variantă roz a acestei flori care te ajută să hrănești abisul de singurătate pe care-l simți în sufletul tău.

Mânânci cu nerăbdare și Impatiens poate să-ți fie de ajutor. Impatiens te ajută să dai timp să savurezi ceea ce mănânci.

Problemele de greutate datorate emoțiilor nu pot fi tratate decât ajungând la foamea emoțională. Psihologia nutrițională ne spune că ceea ce gândim, despre ceea ce mâncăm, este mai important decât ceea ce mâncăm.

Amintește-ți mereu că hrana trupului este bucuria sufletului! Dacă un copil a uitat de sandwich fiindcă s-a jucat, bucuria jocului este o neprețuită hrană pentru fiecare celulă!

Dacă corpul tău pierde hrana bucuriei, adu-ți aminte să-ți hrănești mai înainte de orice, sufletul.

Ai grijă de tine și de ceea ce simți!

monica degeu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.